Op naar Bulgarije!

Ja, het is echt! In mei 2020 hoop ik samen met een grote jongerengroep naar Bulgarije te gaan. In 2016 ben ik hier ook geweest voor een werkweek en dat hoop ik in 2020 weer te gaan doen. Het is een reis die vanuit de kerk georganiseerd wordt. In 2016 ben ik dus ook mee geweest, dat was een onvergetelijke ervaring. Altijd had ik al de wens om een keer iets voor de medemens te gaan betekenen in het buitenland. Deze werkweek was een geweldige kans om mee te gaan dacht ik. Dat was zeker zo, ik heb daar zoveel indrukwekkende dingen meegemaakt dat ik bij de terugreis naar Nederland wist dat ik hier weer naar terug wilde.

 

Weer terug

De reis voor 2020 werd weer aangekondigd en ik dacht terug aan mijn ervaring met Bulgarije. Wat zou het gaaf zijn hè, om weer te gaan. Nadat ik bij de informatieavond geweest was wist ik dat ik heel graag weer zou gaan, maar dat er ook een klein jongetje thuis is die ik dan moet missen.  Wat heel fijn was dat Patrick heel erg met mij meedacht, hij neemt een week vrij om dan lekker bij Boaz te zijn en samen leuke dingen te doen. Ik heb lang getwijfeld of ik het wel moest doen, kan ik zomaar een week weg, gaat het thuis dan allemaal goed met Boaz? Met Patrick en lieve familieleden weet ik zeker dat er voor hem goed gezorgd gaat worden,  ik denk dat ik hem meer zal missen, dan hij mij.

 

Eerdere jaren hebben we de roma’s in Bulgarije geholpen. We hebben  toiletgebouwen gebouwd, hekwerken gezet,  en een kerk helemaal opgeknapt. Deze kerk wordt voor alle activiteiten in het roma dorpje gebruikt, want verder hebben ze niets. Ook wordt er kinderwerk gedaan, de kinderen leren liedjes en knutselen het één en ander. Ze zijn al blij met een versierde vuilniszak, de kindjes stralen door deze aandacht en dat is geweldig om te zien! Vaak wordt dit volk veracht door de rijkere Bulgaren en hebben ze heel weinig rechten in dit land. Ze wonen met gezinnen in hutjes nog kleiner dan mijn schuur. De kinderen gaan niet naar school en zien er vies uit. Heel zielig om te zien.  Wat we volgend jaar precies gaan doen, wordt nog bekend gemaakt. Het zal de bedoeling zijn om naar een andere plek te gaan, daar het roma dorpje op te knappen en weer kinderwerk te gaan doen.

Kaartenset

Omdat er voor deze werkweek geld nodig is, heb ik een kaartenset ontworpen. Het zijn kaarten die dus nergens anders te koop zijn. Nu zijn ze voor een leuke actieprijs te koop, op www.allerleukst.nl zullen ze na deze actie voor een andere prijs verkocht worden. De kaartenset bestaat uit 5 ansichtkaarten en 2 cadeaukaartjes. Je koopt 1 set voor €7,50 en 2 sets voor €13,-. De opbrengst gaat volledig naar dit doel.

Ik zou het superleuk vinden als jullie dit doel willen sponsoren!

Groetjes Daniëlle

Post a Comment